Welke activiteiten zijn er in Zoetermeer?

Bijna lente!

Het belooft een prachtig weekend te worden. Na de traktatie van vorige week waar we heerlijk hebben kunnen schaatsen en sleeën, is er weer een zonnig weekend voorspeld. Welke activiteiten zijn er in Zoetermeer? Ga je op zoek naar Happy Stones of maak je een stadswandeling langs verschillende horecagelegenheden, architectuur of kunst. Het is in ieder geval een weekend om naar buiten te gaan. Ga wandelen, fietsen en genieten van het mooie weer en onze leuke stad.

Vandaag ‘rook’ het al een beetje naar lente. De sneeuwklokjes en krokussen staan volop in bloei, terwijl de laatste sneeuw langzaam verdwijnt. Hier en daar nog wat ijs in de slootjes. Maar dat is ook het laatste wat ons herinnert aan afgelopen weekend.

Onderweg kwam ik een moeder en zoon tegen. Ze waren duidelijk op zoek naar iets. Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik waar ze naar op zoek waren: mooie stenen! En zo kwam ik uit op het initiatief van Aafje, Stein en Niels. Zij zijn in Zoetermeer begonnen met Happy Stones. Vind een steen, beschilder de steen en laat hem vervolgens zwerven door Zoetermeer. De initiatiefnemers zien graag een foto van de vondst voorbij komen in de speciale Facebookgroep.

Een ander leuk initiatief is van Joshua en Jasmijn. Zij zijn geïnspireerd door stadswandelingen in grote steden en zijn zo begonnen met de eerste Zoetermeerse stadswandeling. Voor dit weekend zijn de kaartjes uitverkocht. Echter op hun Facebookpagina hebben ze de tweede wandeling al aangekondigd. Dus als je deze gemist hebt, zorg dat je bij de volgende bent!

Wandelend op zoek naar architectuur en kunst

Daarnaast zijn er interessante architectuurwandelingen per wijk uitgezet. De kaarten kun je downloaden via Zoetermeerisdeplek.nl zoals deze van de wijk Driemanspolder. Je leest alles over de verschillende bijzondere gebouwen in je eigen wijk. Of heb je al een kunstroute gedaan?

Watertoren van Zoetermeer in het voorjaar

Toch lieve thuis blijven? Dan heeft Museum de Voorde een gratis online escaperoom voor kinderen.

Welke activiteiten zijn er in Zoetermeer en welke spreken jou aan? Wat ga jij doen?

En nu nagenieten van het winterlandschap!

Geniet van ons filmpje over de sneeuw en ijspret in Zoetermeer.

Meer lezen over Zoetermeer en de inwoners? Kijk hier!

Delen is lief!

Laat een reactie achter