Schilder jij mee aan het grootste schilderij van Zoetermeer?

Samen schilderen aan het grootste schilderij van Zoetermeer, veilig thuis of gezellig bij de Eigenwijze Crea-Club aan Voorweg 112. Stichting Eigen Wij heeft een mooi project gelanceerd waarin ze Zoetermeerders wil laten zien dat samen alles leuker is. Schilder jij mee?

De vrijwilligers Marry en Diana staan klaar om de creative tasjes te verspreiden
Marion Moerland, het creatieve opperhoofd van het grote wij-schilderij samen met de vrijwilligers Marry (l) en Diana (r)

Deze week gaan de vrijwilligers van Eigen Wij op pad en delen 250 schilderdoeken uit waarop je je eigen creatie mag maken, geïnspireerd op het thema ‘samen’. Schilderen, tekenen, een collage maken alles mag op dit schilderijtje van 15 x 15 cm. Je kunt je eigen kunstwerkje thuis maken maar je bent ook van harte welkom bij Eigen Wij. Elke woensdag in november van 10 tot 12 uur kun je samen met anderen jouw deel van het grootste schilderij van Zoetermeer maken.

En zoals Marion Moerland van Eigen Wij zei: “Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen laat je eigen idee de vrije loop. Begin gewoon en zie wat er van komt.” Toch liever hulp nodig dan staan de vrijwilligers klaar om je te helpen en om je te inspireren. Misschien zelfs met ander materiaal om zo op nieuwe ideeën te komen. 

Uiterlijk 6 december zal je kunstwerk opgehaald worden en Eigen Wij voegt al die kleine kunstwerkjes bijeen tot een heel groot schilderij. Half december wordt dit grote kunstwerk feestelijk aangeboden aan Gemeente Zoetermeer, uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.

Zin om mee te werken aan dit grootste schilderij van Zoetermeer?

Meld je dan aan via contact@eigenwij.nl of telefonisch bij Marion Moerland: 06-28440189.

Een vrijwilliger komt dan persoonlijk het creatieve cadeautasje brengen. In het tasje zit het schildersdoek, een fijn penseeltje, een traytje met verf en een flyer met uitleg. En vervolgens plan je samen met de vrijwilliger in wanneer hij of zij jouw kunstwerkje komt ophalen en uiteraard is er ook tijd voor een gezellig praatje. Het is niet alleen een project om samen prachtige dingen te creëren maar ook een project waar je gezellig in gesprek gaat met een vrijwilliger of op woensdagochtend met elkaar.

Je kunt dan zelf van start gaan of je komt voor meer inspiratie naar Eigen Wij. Weet je nog niet helemaal zeker of je mee wilt doen, dan ben je ook welkom om een kijkje te komen nemen. Koffie, thee en koekjes staan klaar en het is ook nog gratis.

Creatieve ideeën en inspiratie bij Eigen Wij – Voorweg 112

Volg de sociale media van Eigen Wij om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond dit prachtige project. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

TRNDZ informeert je graag over mooie en verbindende projecten en nieuws in Zoetermeer.

Delen is lief!

2 reacties

  1. Ardy Derlagen op 4 november 2021 om 10:15

    Wat een geweldig idee! Ik doe mee!

  2. Léonie op 5 november 2021 om 0:10

    Via mail aangemeld voor dit project.

Laat een reactie achter