UITfestival in Zoetermeer

Het UITfestival in Zoetermeer gaat ook dit jaar door maar wel in een nieuw jasje. Een maand lang prikkelt en verrast het UITfestival Zoetermeer de inwoners van onze stad. Met veel cultuur in het Stadshart én in de wijken. In september trakteert het UITfestival je op pop up optredens, workshops, een wijkbioscoop, klapstoelcabaret en nog veel meer. Gratis, of voor een kleine prijs.

UITfestival in Zoetermeer

Op 5 september gaat het festival van start. Traditiegetrouw is dit dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Iedere inwoner van Zoetermeer kan kennis kan maken met het culturele aanbod van de stad. En niet alleen in het centrum, maar ook in de verschillende wijken. 

Als wethouder evenementen wil Margreet van Driel dit jaar extra aandacht vragen voor het UITfestival. “Cultuur en evenementen hebben het zwaar te verduren. Extra bijzonder dat de organisatie van dit omvangrijke festival gelukt is. Er is een mooi programma opgesteld met voor ieder wat wils. Juist onder de huidige omstandigheden zou het voor alle deelnemers een enorme steun in de rug zijn als het een groot succes wordt.”

Vanwege de corona-maatregelen is door het CKC en het Stadstheater alles op alles gezet om een creatief en divers programma aan te bieden voor jong en oud. Zo zijn er optredens van onder andere Dirk Scheele, Meis + Someone en het Klapstoelkabaret. Ook het culturele veld zoals Boerderij, het museum de Voorde, Cameo en amateurverenigingen zijn als participant aangesloten. Doordat het UITfestival een gehele maand én op verschillende locaties plaatsvindt, kunnen meer mensen op een veilige manier weer kunst en cultuur ervaren.

Dit weekend in Zoetermeer

Op zaterdag begint Muziek in de Wijk in Meerzicht. Er is een gratis openlucht bioscoop en op zondag kun je meezingen met Dirk Scheele. In het weekend maar ook doordeweeks zijn er verschillende activiteiten. Bekijk alle informatie en het volledige programma op www.uitfestivalzoetermeer.nl

Het Stadshart is op zaterdagen het terrein van de pop up optredens. En op 19 en 26 september geniet je in respectievelijk Buytenwegh en Seghwaert vanaf je klapstoeltje van de leukste cabaretiers! Klapstoelkabaret is het antwoord van zeven gerenommeerde cabaretiers op de coronamaatregelen. Buiten is er genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden.

Op 26 september is er in de Boerderij een concert van Meis en Someone. Twee jonge, originele talenten, dat muziekliefhebbers niet mogen missen!

Waar ga jij dit UITfestival in Zoetermeer naar toe?

Pop up optredens in Zoetermeer

In TRNDZ willen we altijd graag over de festivals in Zoetermeer vertellen. Wist je dat je het eerste nummer nog kunt bestellen? Volg deze link!

Delen is lief!

Laat een reactie achter