Trotse Zoetermeerse vrouwen bij Bibliotheek Zoetermeer

‘Invloed met impact’ is het thema van de Internationale Vrouwendag op maandag 8 maart. Iedereen vrouw heeft op haar eigen manier invloed. Dat wil de bibliotheek in Zoetermeer laten zien door middel van een fotoactie. Het Forum heeft eenentwintig Zoetermeerse vrouwen laten fotograferen. En deze vrouwen vertellen daarbij hun verhaal. Kijk mee naar de trotse Zoetermeerse vrouwen bij bibliotheek Zoetermeer

Joke Mos, directeur van Forum Zoetermeer lanceert de foto’s op feestelijke wijze. Zet 8 maart in je agenda en kijk op de website van Bibliotheek
Zoetermeer. Via social media gaat deze actie ook lopen met de hashtag #TrotseZoetermeerseVrouwen.

Trotse Zoetermeerse vrouwen bij Bibliotheek Zoetermeer: Fysio Maaike
Een van de vrouwen is Fysio Maaike, zij maakt impact met haar online community en programma’s.

Forum Zoetermeer heeft met partners uit maatschappelijke, educatieve en culturele hoek deze fotoactie opgezet. Met het Stadstheater Zoetermeer, Stichting Piëzo, Gilde Samenspraak en de gemeente Zoetermeer vraagt het Forum aandacht voor Internationale Vrouwendag.
Door middel van prachtige portretten en aansprekende verhalen wordt een heel divers palet van vrouwen in de schijnwerpers gezet. Vrouwen die trots zijn op de invloed die ze uitoefenen. Van een Syrische vluchteling tot eenvrouwelijke elektricien. Van een dertienjarige scholiere tot een dame van negenentachtig.

Trotse Zoetermeerse Vrouwen

De lancering op 8 maart is het begin van een actie waarbij vrouwen zelf op social media delen waar ze trots op zijn. Ze laten dan alles zien waar ze trots op zijn en alles waar ze als ze voor vrouw voor staan. Trots op mantelzorg, op werk in het onderwijs. Op het moederschap, op bereikte sportprestaties, op het opbouwen van een leven in een ander land. Op het combineren van werk met thuisonderwijs en nog veel meer. Iedere vrouw in Zoetermeer kan dan haar eigen verhaal en foto delen met de hashtag #TrotseZoetermeerseVrouwen.

In diverse podcasts wordt extra aandacht besteed aan de verhalen van trotse vrouwen en kinderboeken met inspirerende verhalen over stoere meiden. Je kunt deze podcasts vinden op de website van Bibliotheek Forum Zoetermeer.

Volg TRNDZ en ook wij zullen mooie en inspirerende verhalen delen.

Delen is lief!

Laat een reactie achter