Michel Bezuijen, de nieuwe burgemeester van Zoetermeer

Michel Bezuijen over Zoetermeer: “Een fantastische stad met veel kansen! Kijk uit naar de ontmoetingen met de mensen uit de stad.”

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft in een extra raadsvergadering op donderdag 18 juni 2020 Michel Bezuijen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Hij is daarmee de opvolger van Charlie Aptroot, die op 31 maart 2020 met pensioen ging.

Michel Bezuijen (24 juni 1966) is sinds 2013 burgemeester van de gemeente Rijswijk. Hij was van 2003 tot 2013 wethouder en loco- burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Daarvoor deed hij al bestuurlijke ervaring op als raadslid in dezelfde gemeente. Na zijn studie bestuurskunde was hij geruime tijd werkzaam als senior onderzoeker en adjunct-directeur bij het Crisis Onderzoeks Team (COT).

Michel Bezuijen is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer
Foto Frank Jansen

Zoetermeer staat op dit moment voor grote ontwikkelingen en uitdagingen. De komende tijd komt ook nog eens het effect van de coronacrisis erbij. Scherpe en duidelijke keuzes met en voor inwoners, bedrijven en instellingen zijn noodzakelijk. “Hierbij staat samenspel onder aanvoering van een burgemeester, die snel en vaardig weet om te gaan met alle rollen van het ambt, voorop”, zo vertelt Jordy Boerboom, voorzitter van de vertrouwenscommissie. “Een burgemeester met een uitstekend gevoel voor communicatie. Iemand die inzet op samenwerking en het meenemen van mensen. Maar bovenal een gebalanceerde eerste burger die met zichtbaar enthousiasme klaar staat voor Zoetermeer en de Zoetermeerders.”

Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal de aanbeveling van de gemeenteraad ontvangen. Zij stelt, gehoord het advies van de Commissaris van de Koning, een advies op voor de Ministerraad. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De raad hoopt dat de nieuwe burgemeester per 1 oktober 2020 wordt benoemd. Tot de installatie blijft burgemeester Jan Pieter Lokker de taken waarnemen.

Lees meer verhalen over Zoetermeer!

Delen is lief!

Laat een reactie achter