Lintjesregen 2020

Wie verdient een lintje?

Het regende lintjes in het Stadstheater. Vanwege de coronamaatregelingen moesten dertien Zoetermeerders nog even wachten op hun onderscheiding. Vorige week donderdag namen ze hun koninklijke onderscheiding toch in ontvangst op het podium van het Stadstheater. Burgemeester Jan Pieter Lokker sprak lovende woorden voor iedere vrijwilliger en hun dierbare spelde de onderscheiding op.

Lintjesregen in Zoetermeer. De koninklijke onderscheidingen zijn alsnog uitgereikt in het Stadstheater.
Burgemeester Jan Pieter Lokker reikte de koninklijke onderscheidingen uit in het Stadstheater.
Foto: Patricia Munster

Vrijwillige inzet

Van de Zoetermeerders die een lintje kregen, konden er dertien naar het Stadstheater komen. Allemaal hebben ze zich jarenlang vrijwillig en belangeloos ingezet. Voor de diverse sportverenigingen, de Zoetermeerse ouderen, de hindoestaanse gemeenschap, buurtpreventie, het ziekenhuis en veel meer. ‘Ieder van u heeft een eigen verhaal en geen van u klopt zichzelf voor zijn of haar inzet op de borst’, lichtte burgemeester Lokker toe. ‘U beschouwt het als iets vanzelfsprekend dat u uw medemens helpt, of anderszins van dienst bent.’ 

Leden, Ridders en een Officier

Dit jaar werden tijdens de lintjesregen 16 Zoetermeerse inwoners tot Lid, Ridder of Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.

Voor het eerst in de geschiedenis vond op 24 april, de laatste werkdag voor Koningsdag, de jaarlijkse lintjesregen per telefoon plaats. Burgemeester Lokker verraste op deze dag vijftien Zoetermeerse inwoners met de boodschap dat zij een Koninklijke onderscheiding kregen.
Eén inwoner ontving de felicitaties telefonisch van de minister van Defensie.

De Zoetermeerse inwoners die op 24 april tijdens de
lintjesregen werden verrast konden de koninklijke onderscheiding op 2 juli
eindelijk in ontvangst nemen.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Mevrouw M.M. van Bruggen-Werkman, De heer E. van Dijk, De heer R. Fatingan, Mevrouw M.J. Fortuijn-Neele, De heer H.C. van der Goes, Mevrouw C. Laheij, De heer J.H.W.G. Leveau, De heer R. Meurs, Mevrouw P.M. Poot – van den Bos, Mevrouw H. Veersma en De heer G.C.G.M. Wennen.
Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: De heer J.E. Graniewski, De heer W.C.M. Kokx, De heer J.E. Korsel en De heer H.P.A. Nawijn.
Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau: De heer W.C. Borawitz.

Livestream

Bijzonder dit jaar was dat de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen ook live te volgen waren. U kunt het filmpje nog steeds terugkijken.

Meld iemand aan voor een lintje!

Kent u een vrijwilliger die zich al jarenlang met hart en ziel inzet? Vraag dan een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aan. Iedereen die zich in zijn of haar vrije tijd inzet voor de samenleving kan in aanmerking komen voor een lintje. Als u iemand kent, mail dan naar onderscheidingen@zoetermeer.nl. Het beoordelen van de aanvragen voor de lintjesregen van 2021 kost tijd. Uw aanvraag moet dan ook vóór 1 augustus 2020 bij de gemeente binnen te zijn. 

Voor meer informatie over het voordragen van iemand voor een lintje, kijk op lintjes.nl https://lintjes.nl/voordragen

Lees nog meer Zoetermeerse verhalen!

Delen is lief!

Laat een reactie achter