Lichtjestocht ‘Happy New Meerzicht’

Het was feest in Meerzicht! Verschillende stichtingen en organisaties hadden een lichtjestocht met als thema Happy New Meerzicht georganiseerd voor alle inwoners. De Regenboogschool, Gro-up Buurtwerk, speelgoedbank IKROS en Eigen Wij hadden hun deuren opengezet voor leuke activiteiten. Veel kinderen met en zonder ouders en buurtbewoners kwamen kijken en deelnemen. De blije gezichten waren een voldoening voor alle vrijwilligers die hier aan hebben meegewerkt.

Het begon met een droom van Ronald Offers, voorzitter bij Stichting Speelgoedbank IKROS Zoetermeer. Hij zag al een lichtjestocht voor zich met blije gezichten en afwisselende activiteiten. Verschillende stichtingen en organisaties hebben meegewerkt aan zijn droom. En deze kwam op 1 februari uit: een heuse lichtjestocht met als thema Happy New Meerzicht.

Happy New Meerzicht - lichtjestocht
Lampionnetje van de lichtjestocht in Meerzicht.

“Heerlijke avond vol mooie ontmoetingen. “

Wijkwethouder Ingeborg Ter Laak was ook aanwezig en heeft zelf meegedaan met het maken van een lampionnetje bij Eigen Wij, vervolgens is ze langs alle locaties geweest. Ze schreef op haar Instagram-account: “Heerlijke avond vol mooie ontmoetingen. “

Wethouder Ingeborg Ter Laak in gesprek met een deelnemer van de workshop lampionnetjes maken.
Wethouder Ingeborg Ter Laak knutselt samen met de andere deelnemers om een lampionnetje te maken.

Lampionnetjes maken en marshmallows smorren bij Eigen Wij met warme chocomel, disco en tafeltennis bij Gro-up buurtwerk, een grabbelton en leuke speeltjes uitzoeken bij speelgoedbank IKROS, verse popcorn, limonade en kleding uitzoeken in samenwerking met de Treasure Foundation bij De Regenboogschool, op de foto met Olaf en Elsa en een sprankelend optreden van Lesstudio Ligthart in samenwerking met Wijck Zoetermeer.

Veel blije gezichten bij de lichtjestocht

Veel blije gezichten en alle kinderen kregen ook een kleurplaat mee om thuis in te kleuren in samenwerking met Meerpunt. De tekening kan tot en met maandag 20 februari a.s. ingeleverd worden en de winnaars worden gebeld om op 1 maart hun prijs in ontvangst te nemen bij de speelgoedbank (Kerkenbos 16).

Deze happening is mede mogelijk gemaakt door de inzet van de vele vrijwilligers, Stichting Eigen Wij, Stichting Speelgoedbank IKROS Zoetermeer, De Regenboogschool, Gro-up Buurtwerk & Kinderopvang, Treasure Foundation, Meerpunt, Wijck Zoetermeer, Jumbo Middelwaard en Gemeente Zoetermeer!

Meer leuke berichten lezen over Zoetermeer? Kijk hier!

Delen is lief!

Laat een reactie achter