Annemarie van Gaal bij 10-jarig bestaan van BNI Zoetermeer

Annemarie van Gaal gaf een inspirerende workshop bij BNI Orakel in Zoetermeer ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van deze netwerkgroep. Tachtig deelnemers, waaronder leden en gasten schoven virtueel aan om naar boeiende voorbeelden van deze bekende ondernemer te luisteren.  Ruim 45 minuten lang hingen de Zoetermeerse ondernemers aan haar lippen.

BNI Orakel komt iedere vrijdagochtend bijeen met als doel om zaken te doen, aanbevelingen te geven en elkaar te leren kennen. Daarnaast staat er ook een thema centraal. Deze week was het “Een leven lang leren” met een workshop van Annemarie van Gaal.

Annemarie van Gaal bij BNI Orakel Zoetermeer
Annemarie van Gaal bij BNI Orakel Zoetermeer

Zij begon haar presentatie met een quote van John C. Maxwell:

“Sometimes you win, sometimes you learn”.

Annemarie van Gaal is een TV-persoonlijkheid, investeerder, auteur en ze schrijft elke week een column in De Telegraaf. Haar carrière begon in de negentiger jaren in Rusland toen zij samen met Derk Sauer een uitgeverij startte in Moskou. Ze vertelde over haar aanpak om de Russische markt te veroveren door in contact te staan met de jonge straatverkopers. Deze straatverkopers hadden direct contact met de klant. Zij nodigde regelmatig deze verkopers uit om naar hun mening te vragen. Bijvoorbeeld over de cover en de teksten daarop of andere ideeën. Zodat het tijdschrift goed aansloot bij de vraag van de klant.

Zij leerde toen al dat door je kwetsbaar op te stellen, je je veel beter kunt aanpassen aan nieuwe situaties en openstaat voor andermans ideeën. 

Dat merkt ze nu ook in het begeleiden van ondernemers, er zijn twee soorten. De een weet precies wat hij of zij doet, heeft een perfect product, is vol passie en hij of zij gaat er van uit dat het uiteindelijk weer goed komt. De ander is overtuigd dat hij of zij een product of dienst kan leveren maar is niet zeker hoe de markt erop reageert. Deze laatste ondernemer kan zich veel beter aanpassen en zal een grotere overleveringskans hebben dan de eerste ondernemer.

En dat is, aldus chapter director Annemiek de Meulmeester precies waar BNI Orakel Zoetermeer voor staat. Elkaar ondersteunen en stimuleren van ontwikkeling in het ondernemerschap en het gunnen van aanbevelingen.

BNI Orakel Zoetermeer

Niet iedere week is er een bekende spreker zoals Annemarie van Gaal bij BNI Zoetermeer. Maar wel iedere week vertelt een lid over zijn of haar onderneming en is er een training van 4 minuten. Daarnaast is er gelegenheid om je eigen pitch te houden waardoor je getraind wordt om jezelf goed te kunnen presenteren en te vertellen wie je bent, wat je doet en waar je naar op zoek bent, of waar de aanwezigen je mee kunnen helpen. . 

Wil je een keer vrijblijvend deelnemen? Stuur een bericht naar Annemiek de Meulmeester – chapter director annemiek@talent2share.nl  of kijk op BNI

De leden van BNI Orakel Zoetermeer, een businessnetwerkgroep
De leden van BNI Orakel Zoetermeer

Meer lezen over Zoetermeer? Kijk op onze nieuwspagina!

Delen is lief!

Laat een reactie achter