Wandelen met Dennie van Herwijnen

Naast full-time ondernemer, trotse vader van twee dochters en man van Monica, blijft er weinig vrije tijd over voor Dennie. En als hij tijd heeft, gaat hij een stuk fietsen. Het neemt niet weg dat hij wel de vele voordelen ziet van het wandelen. In de winkel komt hij al snel aan 10.000 stappen!

Op bijzondere dagen gaat hij graag met zijn gezin de natuur in. Dan wordt er natuurlijk wel gewandeld! Als kind heeft hij veel in de natuur doorgebracht. Terwijl zijn ouders hard aan het werk waren in de winkel, was hij lid van scoutinggroep Impeesa. Maar het ondernemerschap is er met de paplepel ingegoten.

Meestal zie je bij familiebedrijven dat ze in dezelfde branche blijven, maar het bijzondere aan de familie Van Herwijnen is dat ze wel allemaal ondernemer zijn, maar niet in dezelfde branche.

In 1891 kwam de betovergrootvader van Dennie met zijn gezin naar Zoetermeer en vestigde de winkel aan Dorpsstraat 66 (toen heette het deel nog Zegwaart). Vijf generaties verder is deze winkel nog steeds van de familie van Herwijnen. Waar het ooit begon met horloges en klokken, zie je nu wandelschoenen en -kleding. Maar voordat Dennie zich specialiseerde is er heel wat aan voorafgegaan. 

Hoeveel Zoetermeerders weten nog dat er een slager in heeft gezeten, of een winkel voor handwerk en fournituren? Het is zelfs een lingeriewinkel geweest van een bekend merk. Ik kan me nog wel herinneren dat er een dumpzaak in zat met militaire kleding en accessoires. Langzaam breidt de vader van Dennie het assortiment uit. Hij voegt er van alles aan toe. En niet te vergeten vuurwerk, dat was een grote wens van Gerrit van Herwijnen. Hij verkocht vuurwerk eigenlijk al vanaf dag één nadat hij de winkel had overgenomen van Dennie’s opa. En Dennie zet deze traditie voort. Welke Zoetermeerder kent de indrukwekkende vuurwerkshow aan de Dobbeplas niet? 

Het vuurwerk is natuurlijk maar een beperkte periode verkrijgbaar, de rest van het jaar staat in het teken van wandelen. Terwijl zijn vader vooral uitbreidde, specialiseert Dennie zich in het wandelen. 

Wandelen in het Wilhelminapark met Dennie van Herwijnen
Wandelen in Zoetermeer met Dennie van Herwijnen

Wandelen is voor iedereen, voor alle jaargetijden en het is gezond! Voor sommigen is wandelen zelfs beter dan sporten en minder blessuregevoelig. Bovendien is wandelen een sociale bezigheid, of wat dacht je van je hoofd leegmaken? Ik voel me na een stevige wandeling weer vol energie en zit vol met nieuwe ideeën.

Bij Dennie gaat het er niet om om zijn passie te verkopen: “Ik wil graag mensen blij maken.” Als zijn voorvaders pannen en potten hadden verkocht en de mensen hier blij van werden, zou hij dat waarschijnlijk nog steeds doen. Geregeld vraagt hij aan zijn klanten wat hun wensen zijn en zo is hij tot de conclusie gekomen om zijn winkel te specialiseren in de wandelsport. Het is niet langer een outdoorwinkel, maar gespecialiseerd in wandelen. Wel ziet Dennie veel verschillen onder de wandelaars, zoals mensen die aan georganiseerde wandeltochten meedoen of juist een dagtocht in de natuur maken. Maar ook mensen die een blokje om gaan, of lekker in een park of op het strand wandelen. En niet te vergeten de hondenuitlaters, deze categorie mag minstens drie keer per dag een rondje maken met zijn of haar trouwe viervoeter.

Maar het belangrijkste van wandelen is toch dat je buiten bent!

Dus wandelschoenen aan, genieten van dat heerlijke zonnetje en van de prachtige (vaak) onbekende gebieden die Zoetermeer heeft!

https://www.herwijnenzoetermeer.nl

Delen is lief!
Pagina’s: 1 2

Laat een reactie achter